יום עסוק ומלא בכל טוב

05/08/09

כבר התרגלתי לימים עסוקים ולימים בהם אני טועם עשרות יינות, רובם ללא כל סיבה או תכלית כי הפה שלי כבר עייף ואי אפשר לטעום יותר, אבל יש ימים שפשוט "אין ברירה" כמו שאומרים.
תכף תבינו.

היום היה אמור להתחיל בסדנת קלונים של פינו נואר עם היינן של Domaine Carneros, יקב מקרנרוס שבין היתר מכין מבעבעים בשיתוף עם לא אחר מאשר Tattinger.
עקב פרויקט קטנטן אך מעצבן שהבוס הפיל עלי לא יכולתי להגיע. לא נורא. המשך היום פיצה על כך.

בצהריים הצטרפתי לסדנת בורגונדי בהדרכתו של רוברט קאצ'ר, יבואן מבורגונדי שעובד רק כמעט רק עם מגדלים איתם הוא בקשר כבר שלושים שנים, מדריך, משקיע כסף ומלווה אותם כל בציר על מנת לשפר את איכותם. הטעימה באה להראות את החסרונות והיתרונות בבציר 2006.
היינות שנטעמו:

Domaine Marc Morey, Chassagne Montrachet 1er cru Les Chenevottes
Domaine Xavier Monnot Puligny Montrachet 1er cru Les Folatieres
Domaine Xavier Monnot Meursault 1er cru Les Charmes
Domaine Bertrand Ambroise Corton Charmelagne
Domaine Chauvenet Chopin Bourgogne Rouge
Domaine Xavier Monnot Volnay 1er cru Clos des Chenes
Domaine Bertrand Ambroise Nuits Saint Georges Vielles Vignes
Domaine Chauvenet Chopin Nuits Saint Georges 1er cru Aux Thorey
Domaine Claude Dugat Gevery-Chambertin
Domaine Serafin Gevery Chambertin Les Corbeaux
Domaine Jaye Gilles Echezeauc Grand Cru
Domaine Bertrand Ambroise Corton Grand Cru Le Rognet

גם אם לא קראתם את הרשימה, תסמכו עלי. טעימות בכזו רמה ועוד עם הדרכה פשוט לא קיימות!

משם ממהרים לעבודה, שם מהר לפני תחילת המשמרת טועמים קברנה סובניון של Honig מנאפה. יקב משפחתי שמייצר רק קברנה סובניון וסובניון בלאן שמבטיח שגם עוד 50 שנים הם ייצרו רק יינות מקברנה סובניון וסובניון בלאן.
לפעמים מגיע שולחן שמבקש יין או שמפניה באמת יקרים או מיוחדים אבל על שולחן כמו השולחן הבא לא שמעתי ולא ראיתי מעולם.
הם ביקשו שאני אגש לשולחן ושאלו כמה שאלות על השמפניות. כיוונתי אותם לשמפניה שלדעתי מהווה תמורה מעולה לכסף, Tattinger Comte de Champagne Blanc de Blanc 1998.
ואז התחיל הבלגן. בזה אחר זה הם המשיכו (בסדר כרונולוגי) לשתות:

George de Latour Cabernet Sauvignon "BV", Napa Valley 1987
Piper Heidsieck "Rare" 1999
Perrier Jouet Fleur de Champagne Rose 1999
Domaine Clape, Cornas 2003
Dom Perignon Rose 1996

הדום פריניון היה לקינוח, כבר לא היה להם אוכל על השולחן והם ביקשו את השמפניה עם החשבון.
שולחן אחד, שבעה אנשים, חשבון של 4000 דולר. בגלל שאני הסומלייה אני חייב לוודא את תקינות היין לפני שאני ניגש בחזרה לשולחן, אז טעמתי את כולם. איך לומר? כולם היו תקינים. וטעימים. כל כך טעימים.

בגלל השולחן הזה הייתי צריך להשאר עד חצות במסעדה, אחרי הכל הם הוציאו 4000 דולר אז צריך להגיד יפה תודה, שלום וללחוץ להם את היד.
משם מיהרתי לבר היין הכי מגניב והכי לא פלצני במנהטן, Terroir, לאירוע השקה מצומצם של בציר 2007 של לואי  ז'דו.
אני לא נמנה עם חסידי היקב אבל אם מזמינים אותי לטעימה סגורה לתעשייה ועוד במזיגה חופשית אני לא הולך לסרב.
בציר 2007 לא ממש מעניין (דוקא הקרו-אים מבוז'ולה מצוינים), הקורטון מ-1995 ערב לחיכי מאוד והיה היין הראשון כל היום שמצא את דרכו לבטני ולא למרקקה. לא רע בהתחשב שהתחלתי לטעום בשלוש בצהריים.

הלוואי וכל יום חמישי יהיה ככה!

מודעות פרסומת

3 תגובות to “יום עסוק ומלא בכל טוב”


  1. זהב של פוסט


להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: