(עוד) טעימה של פעם בחיים

12/12/08

כל אוהב, חובב ומסמפט יין חייב לשבת בשיעור של קווין זריילי. זו פשוט חוויה שאין כמותה לשמוע את אחד האנשים החשובים בתעשיית חינוך היין מרצה, וכשמשלבים אותו עם ייננית מוכשרת ועם הטופ של הטופ מיינות קליפורניה התוצאה היא ערב בלתי נשכח.

הוזמנתי לגמרי במקריות (ובחינם. הפסדתי שיעור בשביל זה) למה שהוגדר כ-Master Class בכיכובו של זריילי והייננית הראשית של היקב והאחראית על סדרת הפרייבט קולקשן מאז 1978, ג'נביב ג'נסנס.

ג'נביב הגיע לקליפורניה לאחר שסיימה לימודי ייננות בבורדו ורצתה לייצר יין באיזור שלא יגביל אותה עם חוקים נוקשים ומסורת ארוכת שנים, ובאותה תקופה קליפורניה הייתה בדיוק מה שהיא חיפשה, במיוחד לאחר ההלם שעולם היין היה שרוי בו לאחר התוצאות של תערוכת היין בפריז (צריכים תזכורת?)

הטעימה נעשתה בחדר (יותר כמו אולם אירועים) בקומה השניה של מסעדת Maloni and Porcelli, אחת ממסעדות הסטייק האוס המכובדות במנהטן.
השיעור כולו היה מחווה לרוברט מונדבי. קצת קשה לי לקרוא לזה שיעור מכיוון שלצידי ישבו Master of Wine ו-Master Sommelier ממסעדות יוקרה ומבתי המכירות סות'ביס וכריסטיס.
אפשר לאהוב או לשנוא את מונדבי, אבל אי אפשר להשאר אדיש לאור מה שאדם אחד עשה לתעשיית היין המודרנית.

לאחר קבלת פנים ושטיפת גרונות עם הפומה בלאן ריזרב 2006 (עוד המצאה של מונדבי) התחילה ההצגה.
עשרה בצירים, בסדר יורד, של רוברט מונדבי קברנה סובניון ריזרב.
התחלנו מהבציר שבו ג'נביב ג'נסנס התחילה לעבוד ביקב, 1978 ואחד הבצירים האחרונים בהם מונדבי בעצמו היה אחראי באופן ישיר על יצור היין.
אל תצפו לרשמי טעימה על היינות, לא לקחתי רשמים ואני בטח לא זוכר אותם. המטרה הייתה לטעום להעריך ולכבד את פועלו של מונדבי.
רק אומר שהיין חי ויכול להחזיק מעמד עוד עשר שנים בקלות. אחרי 30 שנים בבקבוק הקברנה הקליפורניים המפלצתיים שנמזגים בקומה מתחתינו מחווירים לעומת יין שהתישן בצורה כל כך אלגנטית. חוויה בכוס.
לאחר מכן הגיעו בצירים קצת פחות מרגשים כמו 1989, 1994 ו-1996.  כולם טובים, פשוט לא מרגשים.
1997 כבר מביא בשורה אחרת. לאחר מכת פילוקסרה (שוב) נשתלו הכרמים מחדש וכרם הדגל של היקב, To Kalone, נוקה מזנים לא קשורים כמו שנין בלאן ונשתל כמעט בכולו קברנה סובניון עם אחוזים קטנים של קברנה פרנק ומרלו.
בניגוד לאמונה הרווחת, כרמים צעירות מסוגלות לתת פירות איכותיים ביותר, ראה מקרה Stag's Leap Wine Cellar בציר 1973, וזה גם המקרה עם בציר 1997. תנו לו עוד 30 שנים בבקבוק וגם ה-1978 ישתחווה בפניו.
אחריו באו והלכו 1999, 2001, 2003, 2004 וקינחנו ב-2005. שלושת האחרונים היו היחידים שנמזגו מדיקנטר והתפלאתי שלמרות גילם הצעיר הייתי שותה אותם בכיף עם איזה סטייק טוב, אבל קצת עצוב שלא היו הבדלים גדולים ביניהם, אבל זו קליפורניה ואין יותר מדי מה לעשות.

היה ערב ארוך ומהנה. את הדרך השונה והשיטה הכמעט ייחודית בה זריילי טועם יינות אי אפשר להעביר דרך בלוג. זה לא שהוא המציא את הגלגל מחדש, פשוט הפך אותו ליותר נגיש ופשוט מצד אחד ומספיק מפורט כך שמאסטר אוף ווין עדיין מוצא אותו מעניין, במיוחד עם הוא הוציא 325$ על כרטיס.

מודעות פרסומת

4 תגובות to “(עוד) טעימה של פעם בחיים”


  1. זריילי הוא מחברו של הספר המצוין Windows on the World – Complete Wine Course שכתבתי עליו ב"יין, גורמה ואלכוהול" האחרון.
    זה ספר שהוא, בעצם, קורס יין שלם, מקיף ואיכותי מאוד.
    מהכתיבה שלו אפשר להבין שהוא מורה מצוין. איך הייתי שמח להיות בהרצאה שלו…

  2. אסף חביב Says:

    היי
    קראתי את הבלוג שלך אני שמח שיצא לך לבקר בערב שכזה
    הכתיבה זורמת ונעימה וניתן לחוש את התרגשותך בארוע שכזה
    לצערי צרמה לי רק שורה אחת בנוגע לפומה בלאן

    הפומה במקור התגלה במדוק בורדו
    וכיום אפילו!!! יקב ישראל מייצר אותו הוא היין הרישמי של אל על
    סתם שתדע
    תהנה ואם יש עבודה במנהטן דבר איתי
    אסף

  3. אלעד ההומו Says:

    אתב יכול חזור כבר?

  4. אורי Says:

    היי אור מה שלומך?
    ראיתי התכתבותך שלך עם יאיר גת, בנושא סומלייה בירות בניו יורק שאתה מכיר עוד מהתקופה בירושלים. אני מעוניינת ליצור עימו קשר בנושא לשתפ. האם שי לך את הפרטים שלו? מייל? טלפון? אשמח מאוד אם תוכל להעביר לי.
    אורי


כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: