2 קוקטיילים, 2 יינות ובירה לקינוח

06/08/07

אביב זו תקופה שמביאה עמה שינויים. במיוחד כשאין עוד הרבה זמן לאביב והקיץ כמעט פה.
 במקרה של הבר זה אומר עוד שינויים ברשימת הקוקטיילים.

הסנונית הראשונה שבשרה את בא האביב היה הליקר St Germain עליו דיברתי בעבר.
הפעם הוא השתלב נהדר עם הסנונית השניה של האביב והאורחת החדשה בספיד רק שלי, פינלנדיה אשכולית.
לאחר כמה נסיונות עם פלחי אשכולית, סגירה\הרמה עם פרוסקו ועוד כל מיני המצאות הגענו לנוסחה המנצחת שגם לא מעיקה ע"י חיתוך והכנה של עוד פרי למשמרת וחוסכת את זמן המעיכה של האשכולית הטריה.
La Pamplemousse
בהייבול עם קרח:
45 CC פינלנדיה אשכולית
30 CC ליקר St Germain
מיץ אשכולית אדומה עד הסוף
ספלאש קרנברי
לגלגל ולהגיש עם ליים ודובדבן

עוד קוקטייל מרענן לקיץ הוא גרסה שונה ומעניינת למוחיטו שכבר קצת נמאס, מוחיטו ליצ'י.
שוב אחרי כמה נסיונות הגענו לתוצאה הזו:
בשייקר
6 עלי נענע
15 CC מיץ ליים
30 CC מחית ליצ'י
60 CC ליקר ליצ'י (סוהו)
לנער את כל התכולה לתוך הייבול ללא סינון
לסגור עם סודה

מאוחר יותר היום הדרמתי לרחוב הכי דרומי במנהטן ושמו כן הוא, South Street. מסתבר שקצת מזרחית לרחוב פולטון השוקק תיירים וה-South Street Seaport מסתתרת חנות היין, Pasanella & Son, Vinters, שזכתה לתואר אחת מחנויות היין הטובות במנהטן ע"י Food & Wine וע"י New York Magazine לשנת 2007.
החנות אירחה תערוכת צילומים של Massimo Vitali, אחד המאומנים העכשווים החשובים ביותר הידוע בצילומי החופים והנוף הגדולים והמפורטים שלו. התערוכה הייתה בחסות HK Photographs.
הוטעמו שני יינות איטלקיים, לבן ואדום.
Tenuta Cocci Grifoni, Offida ,Pecorino 2004
פקוריני הוא היין הלבן מבין השניים, למי שלא יודע. אני לא ידעתי. פעם ראשונה שאני טועם פקוריני.
היין לא יושן בחביות בכלל. אני אומר את זה דבר ראשון כי הוא מבציר 2004.
צבע היין ירוק. לא קרוב אפילו לזהוב או כל גוון שלו. פשוט ירוק. גם באף הוא מזכיר אך ורק פירות ירוקים עם תפוח ירוק בראש וליים שלא מאחר להגיע. בטמפרטורה נמוכה היין טעים וחמצמץ, מרגיש קצת ריק אבל יכול ללוות מנות פתיחה קלילות בלי שום בעיה ואפילו לשתייה בפני עצמו. הבעיתיות התחילה לאחר כמה דקות בהן היין התחמם. היין פשוט התרוקן מכל התכונות הנעימות שלו ונשאר סתם חמוץ. תפוח ירוק אבל ממש לא בשל.
היין לא יושן כלל בחביות ולכן אני מעט מתפלא שהוא שורד 3 וחצי שנים מהבציר. לדעתי היין היה צריך להשתות כבר לפני שנה ואפילו לפני.
ב-15 דולר אפשר להשיג משהו הרבה יותר טוב.

Rosso Pceno Superiore, Tenuta Cocci Grifoni, Vigna Messier 2003
בלנד של נגרואמרו, קברנה סובניון וסנז'ובזה. צבע אדום כהה, אף דחוס וכבד מלא בפרי שחור וחבית שהולמים באף בעוצמה לא נעימה. לא ממש שונה בפה. כבד, גס ולא נעים.
לפי המוכר האזור ממנו מגיעים היינות רק מחכה שיגלו אותו, אני אומר שיש דברים שעדיף לא לגלות. ואם כבר מגלים, לתת לאחרים להחליט מה לייצא ומה לא.  אבל את שני היינות האלה לא!

לסיום היום הייתי בהופעה ה-100 של מיומנה ביוניון סקוור ואחריה הדבר הכי טוב בכל היום הזה, Oatmeal Stout מה- Heartland Brewery יחד עם עוגות סרטן (נשמע מעפן בעברית), פופקורן שרימפס (נשמע עוד יותר מעפן בעברית),  אצבעות מוצרלה (נחשו מה?) וסטייק גדול ומדמם.
הייתי אומר שהלקח הוא להמשיך ולשתות את מה שמכירים ואוהבים, אבל מה מעניין בזה?

ביום שני יש את תערוכת הברים של ניו יורק וסדנת הקוקטיילים של דייל דגרוף. צפו לפוסט ארווווווך מאוד.

מודעות פרסומת

7 תגובות to “2 קוקטיילים, 2 יינות ובירה לקינוח”

  1. tzvikachu Says:

    ואם כבר פינלנדיה אשכוליות..
    המתכון הזה הוא מהמנצח של תחרות הברמנים של פינלנדיה משנת 2007
    4cl פינלדיה אשכוליות
    2cl דהקייפר אבטיח
    1cl סאוור מיקס(עדיף ליים טרי)
    4cl קרנברי
    הכל בשייקר כמובן

  2. בלעם Says:

    אני כבר מוציא את ליקר הליצ'י שלי מהמזווה…
    (הכל מקנאה!)


  3. אם אתה רוצה עוד מתכונים עם ליקר ליצ'י, תשמיע קול.

  4. בלעם Says:

    לא, התכוונתי – איפה משיגים ליקר צ'ילי?

    הלוואי שמחירי האלכוהול בארץ היו נמוכים יותר, או שהמבחר בדיוטי פרי ברחבי העולם היה מגוון יותר.

    אבל אני נהנה לקרוא את המתכונים לקוקטיילים, למרות שלצערי אני לא יכול להכין אותם.


  5. יש ליקר ליצ'י בארץ. לא יודע מי מיבא אותו כי אני לא בארץ אבל אם תשאל בפורום וואלה או תפוז יענו לך בצ'יק.

    המתכונים לא חייבים להעשות בדיוק כמו שכתוב, לכל דבר יש תחליף ועם קצת יצירתיות אפשר גם להשתמש באותה "תבנית" של קוקטייל בשביל להכין משהו אחר לגמרי. זה בא עם הנסיון.


  6. אין כמו יצירתיות עם אלכוהול אין לזה סוף

  7. ליצנים Says:

    אלכוהול הוא סיבה למסיבה וככל שהוא יצרתי יותר כך גם המסיבה


כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: