עוגה-לחם???

03/27/07

ישנם שמות בעולם שאנו לוקחים כמובן מאליו משום שהם תמיד היו שם, אבל אם תעצרו שניה ותתרגמו אותם לעברית תגיעו למסקנות משעשעות למדי. הרי כולנו מכירים את מיכאל ירדן, שחקן הכדורסל המפורסם. גם את מיכאל בן יעקב, הזמר השערורייתי שמטריד מינית ילדים וכוכב המערבונים קלינט יער-מזרחי.
עולם היין מתחלק בכלליות לעולם ישן, עם כל השמות שוברי השיניים, בעיקר בצרפתית, ולעולם החדש, שבו לרוב היינות הקליפורניים יש שמות משעשעים, על גבול המוזרים. לדוגמא יקב Leaping Frog, Rocking Horse והיקב שלשמו התכנסנו כאן, Cakebread.

בשנת 1973 ג'ק קייקברד (Cakebread) הקים בעמק נאפה שבקליפורניה את היקב שנקרא על שמו. היקב, שנשאר משפחתי עד היום, התחיל עם 157 ארגזים של שרדונה, מייצר כיום סובניון בלאן (טעימה בהמשך), שרדונה, קברנה סוביניון(טעימה בהמשך) בשלוש סדרות, פינו נואר, מרלו, שיראז, זינפנדל ובלנד שמורכב בעיקר מפינו נואר עם מעט זינפנדל ושיראז.

סוביניון בלאן, 2005.
היין מורכב מ-90% סובניון בלאן, 5% סמיון ו-5% סובניון מוסקו. יש ויכוח מתמשך האם המוסקו הוא קלון של הסובניון בלאן או שהוא ענב בפני עצמו, הכל אופן הוא ענב ארומתי יותר, על הצד הפרחוני/מתקתק (תודה לשגיא קופר מפורום אלכוהול של YNET על המידע).
87% מהתירוש תסס במיכלי נירוסטה בעוד השאר בחביות עץ אלון צרפתי משומשות. לאחר התסיסה 75% מהיין התישן לתקופה ממוצעת של ארבעה חודשים בחביות עץ אלון צרפתי בנות שנתיים והשאר הושאר במיכלי תסיסה.
ליין צבע זהוב קש וגוף בינוני.
ליין ניחוחות חזקים של לימון למון גראס, כאמור החומצויות היא השולטת. מבעד לחומציות אפשר למצוא אשכולית ואפילו, לדברי אתר היקב, ארומות קיווי. יין נמרץ ומלא חיים, אבל, איך לאמר, לא בדיוק כוס הסובניון בלאן שלי.
21 דולר במנהטן.

קברנה סובניון, 2004
בציר 2004 בעמק נאפה מאופיין ביינות מאוד מרוכזים ועשירים טעמים עקב החורף המאוחר והאביב חם מהרגיל ולילות הקיץ החמים שהובילו לבציר הקברנה המוקדם ביותר מאז 1981.
התוצר הסופי מורכב מ-83% קברנה סובניון, 12% מרלו לעידון ו-1% קברנה פרנק.
הענבים מגיעים בעיקר ממחוז קליסטוגה (90% ליתר דיוק) בצפון העמק המאופין במזג אויר חמים יחסית והשאר ממחוז קרנרוס בדרום העמק המאופין במזג אויר קריר יחסית.
התירוש מכל אזור תסס בנפרד, נח על הקליפות בנפרד ויושן 6 חודשים בחביות עץ צרפתי (57% חדשות) בנפרד.
לאחר מכן נבחרו נבחרו החביות ליצירת היין הספציפי הזה ויושנו לתקופה נוספת של 14 חודשים.
יש לציין שליקב יש עוד 2 יינות קברנה, ה-Benchland Select וה-Vine Hill Ranch שנחשבים לאיכותיים יותר.
ליין ארומות של פרי שחור בשל, עור וניתן גם להרגיש בארומות שוקולד ומוקה.
בפה מורגשים מיד הטנינים המוצקים (אני יכול לשמוע את החברים שלי צוחקים עלי על המשפט הזה) וטעמי הפירות יער עם סיומת של עדינה וארוכה של עץ קלוי וקפה.
בכלליות קברנה מאוד איכותי אך מאוד מאוד יקר, מייצג את הסגנון הקליפורני בכבוד ולפי דברי היינן מסוגל להתישן לתקופה של עד 5-7 שנים נוספות. 60 (!) דולר (להזכירכם, זו הסדרה הבסיסית)

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: